Home » ImagineIndia Madrid

ImagineIndia Madrid

IMAGINEINDIA INTERNATIONAL FILM FESTIVAL MADRID

Festival de cinema més gran de Madrid que aquest any ha celebrat la seva desena edició. ImagineIndia va néixer amb l'objectiu de presentar i explicar el cinema fet en el Subcontinent Indi, Àsia i Austràlia, i d'eliminar els tòpics que es tenen sobre el cinema bollywoodiense en l'occident i mostrar una altra cara de la realitat que es viu a l'Índia. El festival va ser fundat per Qazi Abdur Rahim que ha estat nominat als Premis Goya en dues ocasions.
 
 
ImagineIndia International Film Festival es ve organitzant des del 2001 a Madrid. Des de la seva fundació nombroses personalitats de gran trajectòria internacional han estat presents al festival. Només nomenar MIRA NAIR, BUDDHADEB DASGUPTA (guanyador a Venècia), MANI RATNAM (premiat el 2011 a Venècia), MARIA DE MEDEIROS, AGUSTIN ALMODÓVAR, CARLOS SAURA, SHARMILA TAGORE, ANGELA MOLINA, AAMIR KHAN, CHARLES TESSON etc. El nivell de participació d'Estels i Professionals del cinema no té comparació amb qualsevol altre festival de cinema a Madrid.

El festival és de caràcter Internacional, encara que no s'exhibeixen cintes d'Iberoamèrica i Àfrica, per les quals ja existeixen festivals nínxols que es dediquen exclusivament als esmentats continents. Les cinematografies Espanyola i Europea estan presents en forma de Cinema Gitano (gairebé tota de producció europea) i Produccions Espanyoles a l'Índia.
 
El festival, des de la seva creació, ha ajudat a Promocionar i Consolidar la presència de la cinematografia, sobretot asiàtica i en concret l'Índia, en el panorama espanyol. Ajudant amb la seva col.laboració al coneixement dels mercats asiàtics a través dels seus contactes amb els productors, representants i artistes. Això ha portat a més visites a Espanya de productors indis per als seus rodatges (com a exemple, relació de Kanzaman amb productors de Bollywood / o comentar la participació de MAYDEL MANAGER en la contractació d'estrelles indis a nivell internacional) Esmentar que actualment només existeix a Espanya un festival de gran nivell sobre cinema asiàtic que és: ImagineIndia.
 
 ImagineIndia també participa en la producció de film del guanyador fa 2 anys de ImagineIndia i Cinemes del Sud: Shivajee Chandrabhusan.
 
Des dels seus començaments i per la participació del duo Gomaespuma, Carlos Saura, Sharmila Tagore, el Gran Wyoming, la Cadena Ser, la repercussió del festival en els mitjans de comunicació Espanyols i en els Indis ha estat excel.lent. Cobertures per Dies de Cinema, Telenotícies de gairebé totes les cadenes, Ràdio 3, diaris com El Mundo o El País, han estat constants en totes les edicions.
 
Destacar també la cobertura en els mitjans de comunicació dels Premiats en els seus Països d'Origen. El festival té Departaments de Premsa a l'Índia i Espanya.
 
 La majoria de les sales de projecció del festival són d'entrada lliure.
 
Amb cada nova edició, la secció asiàtica puja un graó més, no només en quantitat sinó, sobretot, en qualitat. Això ha estat possible gràcies a l'organització NETPAC (Network for Promotion of Asian Cinema, presidida per Aruna Vasudeva, patrona d'ImagineIndia) que presideix la secció de Competició Asiàtica. NETPAC és el més prestigiós organisme de promoció del cinema asiàtic i és un honor per ImagineIndia comptar amb el seu suport des dels últims tres anys. El festival consta de diferents seccions: Secció Índia, Secció Asiàtica i Secció Internacional. La primera dedicada a l'Índia, amb una selecció de pel lícules a competició, a més d'obres clàssiques, documentals, producció espanyola a l'Índia. Les altres seccions són dedicades a les pel.lícules realitzades en el continent asiàtic i producció internacional.
 
El festival ha tingut com a jurat persones reconegudes del món de la cultura Espanyola, Índia o altres nacionalitats, com Jordi Dauder (Goya al millor actor, 2008), Alberto Luchini (Metròpoli), Guillermo Fesser (director), Antonio Saura (productor), Lucía Hoyos (actriu), Miguel Losada (crític de cinema), Javier Corcuera (director), Isaki Lacuesta (director), Chema Rodríguez (escriptor i director) i Javier Cifrián (actor).
 
Aquest any s'ha celebrat la desena edició del festival que ha adquirit un prestigi tant nacional com internacional. El festival d'aquest any ha tingut com a participants a Fernando Trueba (Director), Gran Wyoming, Imanol Uribe, Sergio Pazos, Pepe Viyuela i Tete Delgado. S'han projectat 95 films que recorren tot tipus de situacions a través d'un gran i sorprenent continent, durant 15 dies juntament amb més de 35 activitats paral.leles, conferències, teatre i dansa.

 - 5th Film Festival Barcelona