Home » ImagineIndia Barcelona

ImagineIndia Barcelona

ImagineIndia Film Festival Barcelona

ImagineIndia Film Festival Barcelona és una de les activitats d'ImagineIndia International Film Festival que té lloc a Madrid sempre en les dues últimes setmanes de maig.

S'exhibirà a Barcelona una selección dels millors films indis projectats a Madrid, afegint-se a aquests les noves produccions que hagin tingut lloc fins a l'arribada del festival a Barcelona. L'objectiu del festival és mostrar els millors films indis de l'any, restrospectives de grans directors, recuperació de figures oblidades, premiar les consagrades. Tot això amanit amb activitats paral·leles relacionades amb la cultura índia.

Fins ara ImagineIndia Barcelona s'ha organitzat amb la col·laboració de Casa Àsia i Cine Asia, des de 2008-2010. El festival va tenir molt bona acollida ja que van asistir prop de 100 persones a la inauguració de la primera edició a Barcelona. En totes aquestes edicions s'ha volgut mostrar el tipus de cinema que no arriba a l'occident, el cinema de denúncia, el cinema de les realitats socials i polítiques. Figures com Mrinal Sen, Shyam Benegal, Anurag Kashyap han estat presents al festival amb les seves millors produccions.

El Cinema de l'Índia té tantes facetes que fan obsoleta definir només com Bollywood. Encara que hagi estat precisament aquesta que ha triomfat comercialment en el món sencer. A Barcelona exhibirem una selecció de totes les tendències presents en l'ampli món audiovisual indi.

 - 5th Film Festival Barcelona